Lássuk, milyen módszerekkel nyerhetünk új lendületet!
A léböjtkúra titka: méregtelenítés és vitaminbomba
A méregtelenítés egyik leghatékonyabb formája a léböjtkúra. A kúra elkezdése előtt, első pontként tudni kell, hogy csak egészséges egyén indíthatja önálló döntést követően ezt a programot. Bármilyen betegséggel a háttérben, kizárólag az orvossal történő konzultáció után, az orvos egyetértésével kezdhető el ez is, ugyanúgy, mint bármelyik trendinek vélt diéta. A léböjtkúra hatására a gyomor és a belek kitisztulnak, az immunrendszer erősödik, emellett a bőr feszesebbé, a haj pedig fényesebbé válik. A kúra egyik legfontosabb része, hogy le kell mondanunk a cigarettáról, a kávéról, az alkoholról és az édességekről.
Fokozatosság és hidratálás
A léböjt kezdete előtti néhány napban fokozatosan alakítsuk át az étkezéseket! Kerüljük a nehéz, zsíros ételeket, és fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget vagy sovány tejtermékeket! A fokozatosság a böjt végeztével is fontos.
Mondanunk sem kell, hogy a kúra lényege a sok folyadék. A méregtelenítés ideje alatt gyógyteákat és ásványvizet fogyaszthatunk bátran, emellett pedig zöldség- és gyümölcsleveket javasolt inni. Színesebbnél színesebb turmixokkal és levesekkel kísérletezhetünk, így biztosan nem lesz egyhangú ez az időszak!
A koenzim csodája?
Ugyan ki ne szeretné megállítani az idő múlását? Amióta világ a világ, az emberiség keresi az örök fiatalság forrását. A tudomány szinte minden században talált egy-egy anyagot, növényt, vegyületet, amelyről akkor úgy vélték, hogy közelebb visz bennünket az élet meghosszabbításához, sőt a halhatatlansághoz, de ezt a mai napig sajnos még mindig nem értük meg. A halhatatlanság eléréséről már letettünk, de azért a kutatás napjainkban is tovább folyik, és mindig akad egy-egy sokat ígérő részeredmény.
A Q10 koenzimet (ubikinon) amerikai tudósok fedezték fel az ötvenes években, de csak 1978-ban dr. Peter Michell bizonyította, hogy a Q10 koenzim nélkülözhetetlen a szervezetben lejátszódó energianyerési folyamatokhoz. Mivel a szervezetünkben lejátszódó minden folyamat energiát igényel, és az energianyerési folyamatokhoz pedig minden esetben Q10-re van szükség, ezért erre a vegyületre vonatkozó kutatások az elmúlt 40 évben robbanásszerűen megnőttek.
A szervezetünk képes a Q10 koenzim előállítására, de a kor előrehaladtával a termelése egyre csökken. Pótolható egyes élelmiszerek (Pl. hal, olívaolaj, szójabab, olajos magvak, spenót stb.) tudatos fogyasztásával vagy Q10- tartalmú étrend-kiegészítők alkalmazásával.