Süti / Cookie tájékoztató
Kedves Látogató!
Tájékoztatjuk, hogy a naturprodukt.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, a tudjon meg többet linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez.

Zöldellő természet, zöldellő tányér

Véget ért a tél – véget ért a nehéz, megterhelő ételek időszaka, jöhetnek a friss és ropogós szezonális zöldségek, gyümölcsök és az azokból készült laktató, de könnyed fogások! Ezekből hoztunk most el hármat (plusz egy desszertet), és bízunk benne, hogy mindenki megtalálja majd a kedvencét!

Tavaszi krémleves zöldfűszerekkel

Hozzávalók:

  • 4 dkg vaj
  • 2 db felkockázott burgonya
  • 2 db tojás
  • 10 dkg rukkola
  • 2 dl tejszín
  • 2 szál tárkony
  • 10 szál snidling
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • 2 szál zsálya
  • 4 db bazsalikomlevél
  • 1 csipet só
  • 4 szelet toastkenyér
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: Felaprítjuk a zöldfűszereket és a rukkolát. Felkockázzuk a kenyérszeleteket, és megpirítjuk őket az olajon. Forrásban lévő vízben, 1,5 perc alatt megfőzzük a tojásokat, majd meghámozzuk, és félbevágjuk őket. Felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a burgonyát. Felöntjük az alaplével, és majdnem teljesen puhára főzzük. Hozzáadjuk a rukkolát, és együtt 5 percig főzzük. Pürésítjük a levest, majd belekeverünk 1,6 dl tejszínt, és kis lángon még néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldfűszereket is, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Megsózzuk ízlés szerint. A kenyérkockákkal és a tojással, a maradék tejszínnel díszítve tálaljuk.

 

Sajtos rakott brokkoli

Hozzávalók:

  • 1 kg brokkoli
  • 30 dkg trappista sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés: A rózsáira szedett brokkolit sóval, szerecsendióval és fokhagymával ízesített vízben megfőzzük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és a brokkoli felét az aljára terítjük. Erre kenjük a tejföl felét, és megszórjuk a reszelt sajt felével, majd egy újabb réteg brokkoli következik. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

 

Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel

Hozzávalók:

  • 20 dkg kerek szemű rizs
  • 1 liter tej (3,8%-os)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 rúd vanília
  • 7,5 dkg cukor
  • 30 dkg málna
  • 2 evőkanál rózsavíz
  • 2 dl tejszín, lágy habbá verve
  • díszítéshez durvára vágott pisztácia

Elkészítés: A rizst forró vízben alaposan átöblítjük. Lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk a sót és a vaníliarúd kikapart magjait, majd beletesszük a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük a lángot, és lassú tűzön, folyamatos odafigyelés és kevergetés mellett kb. 30 perc alatt teljesen puhára főzzük. Vigyázat, tényleg oda kell figyelni, mert hamar odakap! Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a tejberizshez a cukrot, és elkeverjük, hogy a cukor felolvadjon. A vaníliarudat eltávolítjuk. Átöntjük egy edénybe, közvetlenül a felületére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne bőrösödjön be, és teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a rózsavizet, és beleforgatjuk a málnát, de néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez. A tejszínhabot lágyra felverjük, és óvatosan a gyümölcsös tejberizsbe forgatjuk. Poharakba vagy szép tálkákba adagoljuk, tetejét málnaszemekkel és durvára vágott, sótlan pisztáciával díszítjük.

Forrás: mindmegette.hu, izeselet.hu

Blog

Odafigyeléssel megúszhatjuk a fájdalmat. A fogorvosi fúró hangja szorongást válthat ki bennünk, és egyes kutatások szerint a kezelés közben az ősi túlélési ösztöneink kapcsolnak be. A legtöbben szégyelljük, hogy félünk a fogorvostól, pedig van megoldás, amellyel úrrá lehetünk a rettegésen, és megmenekülhetünk a fájdalomtól.
Bővebben
Rohanó világunkban figyelmünk legtöbbször odáig terjed, hogy felvesszük a harcot a betegségekkel, foglalkozunk a megjelenő testi tüneteinkkel, amelyek általában már elég kellemetlenek ahhoz, hogy igyekezzünk enyhíteni őket. De mit teszünk önmagunkért és a lelki békénkért?
Bővebben
Véget ért a tél – véget ért a nehéz, megterhelő ételek időszaka, jöhetnek a friss és ropogós szezonális zöldségek, gyümölcsök és az azokból készült laktató, de könnyed fogások! Ezekből hoztunk most el hármat (plusz egy desszertet), és bízunk benne, hogy mindenki megtalálja majd a kedvencét!
Bővebben
Ne maradjon le az egészségről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le akcióinkról és újdonságainkról!
Feliratkozom