Egy egészséges felnőtt ember is – a statisztikák szerint – évente 2-4 alkalommal fázik meg. Hogyan lehetne megelőzni?
Megfelelő táplálkozással
A friss gyümölcsök és zöldségek vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaznak, melyekre védelmi rend- szerünknek igen nagy szüksége van. A sajtban, sárgarépában lévő A-vita- min, a citromban, narancsban, paprikában található C-vitamin és a növényi olajok E-vitaminjai ártalmatlaníthatják a sejtpusztító szabad gyököket. A vas segíti az immunrendszer falósejtjeit, hogy szétzúzzák a kórokozókat. A cink aktiválja a falósejteket és felgyorsítja az antitestek képződését. A vas és a cink hüvelyesekben, teljes kiőrlésű lisztből készült termékekben, húsban található.
Higiéniával!
A bacik és a vírusok ott vannak mindenütt. Ezért fertőzésveszélyes időszakban naponta többször mossunk kezet.
Megfelelő öltözködéssel
Gyapjú zokni, vastag talpú cipő, puha sál megvéd a kihűléstől. Az ősrégi kínai doktorok szerint a nyaki gerincoszlop jobb és bal oldalán találhatók az un. „szélpontok”. Ha ezeket sok hideg éri, hajlamosabbak vagyunk a fertőzésre.