Articsóka krémleves ruccola pesztóval
1 evőkanál vaj
1 közepes hagyma, finomra vágva
80 dkg articsóka, hámozva, és 2cm darabokra felvágva
8 dl zöldségleves alap
1 dl tejszín
Só és fekete bors az ízesítéshez
A hagymát üvegesre párolod, felöntöd az alaplével, amiben puhára főzöd az articsókát, majd, amikor elkészült, összeturmixolod.
Ruccola (rukkola)pesztóhoz:
1 csokor ruccola saláta
1 kis maroknyi fenyőmag
1 kis maroknyi frissen reszelt parmezán sajt
6-8 evőkanál extra szűz olíva olaj
Só és fekete bors az ízesítéshez
A hozzávalókat egy aprítóban vág össze finomra. Ha szereted a selymesebb ízeket, az olívaolajból többet tegyél bele. Tálaláskor a krémleves tetejét díszítsd vele.
Jó étvágyat!